zaterdag 13 juli 2013

Saint-Lo dagverslag 10 + 11 juli

Na de zeven punten van dinsdag, nu weer een sof. Slechts twee winstpartijen: Yannic en Barry waren de gelukkigen. Onze kleine HMC-er Rutger speelde eindelijk eens een lange partij, maar verloor ook voor het eerst.

Na de lunch stond een touringcar met een capaciteit voor meer dan 50 mensen voor ons klaar. Een vrolijke buschauffeuse van ruim 60 jaar bracht ons naar Avranches, waar we nog ruim 20 tourrenners konden zien bij hun vertrek naar Mont St. Michel. Avranches ligt op een steile heuvel waarbij stevig geklommen moet worden. Ongeveer vergelijkbaar met de Keutenberg, maar dan nog wat langer en steiler. In het centrum stonden alle bussen waar nog heel wat renners aan het warm rijden waren. Bouke en Wout waren herkenbaar, maar groetten niet terug. Daarna naar de start gelopen waar we de laatste renners zagen vertrekken. Het was moeilijk om goede foto's te maken, als renners met een snelheid van 50km per uur je voorbij vliegen. Nadat Froome was weggeschoten kochten velen nog een tourbidon als aandenken. Marielle trakteerde iedereen op waterijsjes, wat haar op een anti-asostreepje kwam te staan.
In Avranches was het de hele dag mooi weer geweest (30+), terwijl 60km verderop in Saint-Lo tot 14.00 uur alleen maar bewolkt was.

Daarna naar het strand. Een uurtje uitwaaien in de zon. Prachtig om te zien was de zeer snel opkomende vloed. Dominique zag een stuk hout aan voor een dode zeehond en had het even te kwaad. Ze moet maar niet gaan werken in Pieterburen....

In de bus kwam de discussie op gang: eten in een pizzeria of bij de Mac. Bij gebrek aan democratisch inzicht besloten de begeleiders dat het een pizzeria zou worden. Barry wilde nog aan de chauffeur vragen of ze ons toch bij de Mac kon afzetten en zei in zijn beste Frans: “Voulez vous coucher au MacDonald's?” Het was onbedoeld zijn derde versierpoging deze week.

Bij de pizzeria in Saint-Lo (op 400m afstand van de dormitory) had men een voordelig menu, moeilijke sudoku's, een grappige eigenaar, een lelijke serveerster, lekker ijs, slechte pizzabodems en helaas geen oordopjes. Kinderen < 14 in een restaurant, eigenlijk zou het verboden moeten worden, wat een geschreeuw.

Bart wil graag het verslag halen en nam nog een milkshake bij de Mac, nogal ranzig, maar voor een eervolle vermelding hebben mensen het nodige over.

De volgende dag konden we weer licht uitslapen. Eindelijk weer een normale dag: slechts een ronde, die op een fatsoenlijk tijdstip begon.
Na het ontbijt ging Hiddo even nieuw geld halen, de rest even ontspannen en om 11.00 voorbereiden, waar tot onze verrassing iedereen aan mee wilde doen.

De partijen. Veel remises vandaag. Luuk stond verloren, maar tructe zijn tegenstander met een dolle toren. Bart had een minremise, het eindspel was waarschijnlijk verloren, maar niet zoals zijn tegenstander het speelde. Sympathiek mannetje trouwens, dat samen met de Velpenaar wilde analyseren. Barry won een stuk in de opening, maar gaf later materiaal kado. Helaas waren zijn twee paarden tegen een toren niet genoeg om te winnen. Sarah speelde goed, maar in het eindspel niet actief genoeg om haar stuk voorsprong ten gelde te doen brengen. Haar tegenstander gaf eeuwig schaak. De partij van Dominique heeft niemand gezien.
Een winstpartij slechts vandaag: Joppe won een pion in de opening en liet zien over een prima techniek te beschikken.
Brent merkt op dat ook hij won. Met 5,5-6 staat hij ongedeeld eerste en is hij op weg naar de 1e prijs.

Hiddo kwam in contact met de president van de Franse shogibond. Morgen gaat hij ons een spoedcursus geven als hij tenminste zijn sokken aan doet. Volgens de dames zijn zijn teennagels te lang en vooral te vuil.
De dames hebben trouwens een nieuwe hunk gevonden: Paolo. De kleine Parijzenaar heeft mooi lang zwart haar met krullen en kan prachtig chocolade rondom zijn mond smeren. Vandaag probeert Luuk hem te verslaan.

Yannic heeft een truc uitgevonden om met vier mensen tegelijk met twee vingers iemand op te tillen. Dat werkte goed bij Hiddo (demonstratie in de mensa), maar werkt het ook bij Georghescu, de vetklep uit Roemenie? De Roemenen hebben het trucje ook geleerd en zullen proberen hun coach over te halen.

De mensen die de foto's op mijn facebookpagina hebben bekeken, zullen geschrokken zijn: iemand heeft een Ajax-shirt aan. De vader van een Frans jongetje werkte tijdelijk in Amsterdam en zo is zijn zoon fan geworden. Hij had samen met zijn vriendjes (in Barcelonashirts) strafcorvé.

Dat brengt ons op Luuk. Hij haalde zijn 3e telaatstreepje omdat hij 's avonds niet het bed in wil en mocht daarom 's avond alle borden opruimen.

Quote van de dag:

Hubert Beneteau op de vraag waarom het in Normandie altijd zo koud is 's avonds: “We have a lot of wine here.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten