zondag 7 juli 2013

Dagverslag Saint-Lo 7-7-2013

De dag startte voor Brent veel te vroeg. Hij gaat meestal tegen 2.00 uur naar bed en staat zo rond 10.00 op. Behalve op vrijdag, want dan moet hij om 9.50 uur Peter Heerschop op radio 538 horen.
Om 9.00 verzamelde iedereen zich in de gang, daarna werd voor de 1e keer de dagelijkse wandeling naar de mensa gemaakt. Alle hekken op weg hier naar toe waren afgesloten, zodat, net als in de touretappe vandaag, het nodige geklommen moest worden. Bart toonde zich de Mollema onder de Saint-Lo gangers

Luuk heeft zich goed voorbereid op het Franse eten. Hij heeft twee zakken bruin brood bij zich en een 20 plakjes kaas, die hij onder zijn bed verbergt, want daar is het lekker koel. We zullen zie hoe de overgebleven plakken er over enige dagen uitzien.

Om 11.00 het traditionele voorstelrondje. Men leeft op grote voet, vooral Bart en Simon. One direction, een nieuwe Engelse jongensband, wordt door velen gehaat, en door een persoon geadoreerd. Daarna werd iets verteld over het toernooi, huishoudelijke regels en werden zonder protest de bedtijden bekend gemaakt.
Daarna werd een kenningsmakingssimultaan gegeven. Eindscore: 7-3 voor het duo Brent-Hiddo. Goede partijen van Simon, Martijn, Sarah, Barry en dat was het wel. De simultaan werd buiten gegeven, de organisatie had een grote partytent neergezet met 12 borden. Een goed idee, als het regent, kunnen spelers ook buiten roken zonder nat te worden.

Tijdens de luch (de groenten waren weer erg doorgekookt) werd duidelijk dat Sarah smoorverliefd is geworden op de Roemeen Mihai Andronache. Waar een lange busreis al niet goed voor is. We kunnen de keuze goed begrijpen, Mihai is een knappe jongen die beter geschaakt wordt dan zelf kan schaken. We hopen dat Sarah van Rooden geen blauwtje loopt. Marielle, moeder van Joppe en Dominique, en ook mee deze week, vond Dragos-Mihai Turcoman een echter een stuk knapper.
Andronache kan echter nauwelijks Engels, maar in de liefde gebruik je je mond voor andere dingen.

De organisatie is dit jaar gekleed in groene T-shirts. De animators, die voor de nevenactiviteiten zorgen, hebben oranjeshirts aan. Ook wij hebben die, kijken of we daarvan kunnen profiteren.

De opening van het toernooi was weer een groot fiasco. Geen microfoon, alles onverstaanbaar en niemand had er ook maar enige aandacht voor. Aandacht voor de gratis drankjes en koekjes was er daarentegen wel.

Dan de partijen. 6-10 klinkt aardig en de ijsjesscore is ook gehaald, maar er waren zeker twee spelers bij die onnodig een stuk weggaven. Ze mogen morgen voor straf tegen elkaar. Carsten speelde een degelijke partij, over Simon waren we ook zeer tevreden, de rest had het makkelijker.
Martijn heeft heeft acht uur gereisd om in zes zetten een stuk weg te geven. Hij kon nog revanche nemen met een pionvork, maar dat was een plye teveel voor hem. Barry speelde het langst. Hij had een goede tegenstander en die gaf hem uiteindelijk een pak op de broek.

Naast onze groep speelt nog een Nederlander mee: de negenjarige Rutger Smulders van HMC. Hij vertoeft op een camping op ruim een uur rijden.

Tijdens het diner werd duidelijk dat we een politicus in spé in de groep hebben. Luuk heeft een complete filosofie over hoe de samenleving er uit moet zien: niemand betaalt meer belasting, als je niet werkt, krijg je geen inkomen en moet je maar op straat leven of ga je maar dood. Wil je dat niet, dan moet je maar gaan voetballen.
Het is duidelijk: zijn vader is bankier, zijn moeder werkt bij een verzekeringsmaatschappij: de appel valt niet ver van de boom.


Quote van de dag: Barry ging zich omkleden voor het diner omdat anders zijn Ajax-shirt vies zou kunnen worden. Brent en Marielle: Zo'n shirt kan alleen maar schoner worden.

U ziet het, de spelers en wij moeten er nog even inkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten