zondag 14 juli 2013

Dagverslag Saint-Lo 12-07-2013

Een rustige dag. Om 9.15 ontbeten. Het ontbijt stelt, net als voorgaande jaren, niet veel voor. Honing, aardbeienjam kun je op kleine stokbroodjes smeren, een keer in de week is er een croissant of een chocoladebroodje. De kinderen hebben zeker vijf soorten hagelslag mee, speculoos en natuurlijk het spul van Luuk.

Om 10.00 naar de speelzaal waar de president van de Franse shogibond ons de regels van het shogi uitlegde. Zonder de dames, want de man had nog steeds geen sokken aan. Shogi is een leuk spel. Een aantel stukken beweegt op dezelfde manier als bij het schaken, een ander aantal heeft kenmerken van schaakstukken. In het begin komt het spel langzaam op gang, maar omdat het ook doorgeefelementen heeft, wordt de partij steeds dynamischer.
Talent voor het spel hebben Martijn en Bart. Zeker niet: Simon en Hiddo.

Daarna een beetje voetballen, en luieren tot de lunch. Deze mocht worden opgeruimd door Carsten, die ook zijn derde telaat streepje had gescoord.

De scores van de ronde zijn inmiddels gemaild. In het algemeen kunnen we zeggen dat de stap 2 regels lang niet consequent worden toegepast, reden dat er direct naar de opening nog al eens wat mis gaat. Aan het eind van het toernooi wordt ook de pgn-file gemaild.

Hoogtepunt van de dag, maand en jaar is altijd het pannenkoekentoernooi. Dit jaar met vijftallen. Nederland deed met drie teams mee met de namen “Ït's okay to be gay”, adieu Depardieu” en ”Les Lolitas”. In het laatste team deed ook een Zweed mee als opvulling.
We hadden dit jaar geen superteams, maar de verwachting was toch dat het gayteam de laatste 8 zouden kunnen halen. Alle Nederlanders hadden oranje shirts meegenomen, Brent ook nog een hoedje en Sarah verfde op ieders hoofd of arm een of meerdere Nederlandse vlaggetjes. Ook een aantal Franse teams had zich verkleed. Brent gedroeg zich het meest gay door een rokje van Sarah aan te trekken.

Er werden 7 ronden Zwitsers gespeeld, met veel geschreeuw en gezang. Daarna speelden 32 teams een KO-competitie. Aan de rand van de speelzaal kon je tegen een klein bedrag crepes kopen. Inderdaad bereikten alleen de gays de KO-finale. De topborden van de andere teams waren ietwat te zwak.

In de 1/16 finale werd eerst het Wilhelmus gezongen. Het werd een soepele 4,5-0,5 overwinning. Helaas strandden de gays in de volgende ronde. Een 2-0 voorsprong werd teniet gedaan door een onnodige nederlaag aan bord 1. Het derde bord had het zwaar deze avond. De jongeman, een intelligente puber uit Almelo is bovendien ook een supersnelschaker en scoorde niet te weinig en soms zelf een puntje te veel.

Daarna de kinderen (het was inmiddels bijna middernacht) snel naar bed gebracht. De dames lukte dat niet en scoorden hun 3e en 4e telaat streepje.

Opnieuw heeft de liefde toegeslagen in het toernooi. Pauline, een van de animators, schijnt een oogje op Hiddo te hebben. Ze heeft als password van haar computer zijn naam gebruikt.


Luuk heeft zijn politieke filosofie, het Weidisme, enigszins verduidelijkt. Hij wordt later dictator, belasting betalen is niet nodig, behalve als je niet werkt of dood bent. Daarnaast kun je ook nog voetballer zijn. Mensen die naar het buitenland gaan moeten per keer 500 euro betalen. De staat doet niets en pot al het geld op om het rijkste land ter wereld te worden, kortom het Utopia van de toekomst.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten