donderdag 12 juli 2012


Saint-Lo 2012 Verslag dag 6

Een trieste dag. Allereerst vreselijk, vreselijk vroeg opstaan en dan constateren dat de langstudeerboete er doorheen is. Dit komt mede door het verschrikkelijk grote aantal eeuwige studenten. Een groot gat zal in de handen van deze voornamelijk luie studenten ontstaan. De spelers in Saint-Lo zullen dit gat zeker niet opvullen, want op enkelen na voert iedereen ook zo weinig mogelijk uit.

In memoriam de eeuwige student:

Ooit was hij heel verwend
En kon hij rusten op zijn krent
Nu moet hij al zijn tentamens in een keer halen
Anders moet hij 3000 euro boete betalen
Morgen wint iedereen volgens Brent

Vandaag was de eerste rustige dag zonder enige activiteiten. Een mooie gelegenheid om het zwembad weer eens te bezoeken. Als allereerste waren we in de mensa aanwezig en na het ontbijt zijn we in de regen richting het zwembad gelopen. Daar aangekomen was het Raymon die geen seconde langer meer kon wachten en met kleren en al direct het zwembad in sprong. De twee euro vergoeding was meer dan genoeg. Dat hij op de terugreis met alleen een broek en een handdoek om zijn schouders door de regen terug moest lopen was van tevoren niet helemaal ingecalculeerd. Ook heeft de ietwat kinderlijke jongen uit het noorden des lands slechts de beschikking over drie sokken. Het enige witte paar sokken werd in de slippers aangetrokken en met de regen en de wandeling naar het zwembad over een modderpaadje heeft hij dus morgen geen sokken meer om aan te trekken. Wel vond hij nog enige broeken in zijn koffer. Mick, Wouter en Leonore bleven op het droge en gingen slapen, voorbereiden en weer even een beetje bijkomen van de drukke dagen. In het water was het weer een groot feest, overal vliegende en spartelende kinderen die onder water werden geduwd. Na een tijdje zagen we allemaal gele dingen in het water drijven, wat bleek, we troffen in totaal drie notatievellen aan in het water. Kennelijk zijn de partijen van Carsten, Tim en Raymon ergens in een zwembroek beland die vervolgens mee het water in zijn gegaan. Eén van de notatievellen overleefde dit avontuur op wonderbaarlijke wijze en was zelfs nog prima leesbaar.
Het was druk in het zwembad: naast de Nederlanders kwam ook de complete Zweedse delegatie, een horde Franse schakers en twee vakantiekampen bestaande uit irritante kleine Franse kutkindertjes met een blauwe of witte badmuts op. Hun begeleidsters waren gelukkig wel te pruimen.

Na een uurtje of twee gezwommen te hebben liepen we door de miezerregen terug. Met rode oogjes van het chloor zat iedereen al snel aan de lunch en konden ze daarna direct door naar de partij. In no-time stond Sarah alweer in de analysezaal, wederom een overtuigende overwinning wat haar score op een fraaie 5 uit 6 bracht. Ook Simon was snel klaar en had zijn sterkere tegenstander erg soepel van het bord gezet. Marijn was na drie nullen op rij erg gebrand om te winnen en dat was te zien in zijn partij. Vrij hard walste hij over een talentvolle Roemeense jeugdspeler Turcuman heen. De voorbereiding van Wouter in het zwembad was ook een goede keus, hij kreeg het in zijn geheel op het bord en had met zwart geen enkel probleem met zijn paar honderd punten sterkere tegenstander. Als allerlaatste van de hele speelzaal was Mischa nog aan het zwoegen tegen David Slagter. Een matig tot slecht eindspel moest hij proberen te keepen en na hard werken had hij eindelijk het halfje binnen, puike prestatie. Opvallend was ook de Chinese partij tussen Yang en Yue, nadat Yue al eerder tegen de andere Chinese Fransman Gao had gespeeld.

Leonore houdt van vreemde spelletjes, vooral met kaarten. Zo heeft ze een monopolykaartspel bij zich, dat bij kinderen goed in de smaak valt. Een ideaal verjaardagscadeau.

Na het avondeten moest een aantal kinderen achterstallige partijen invoeren. Mischa had er nog vier open staan omdat hij steeds lang bezig was en daarna eten belangrijker vond dan invoeren. Raymon moest er nog drie intikken. Dit veranderde snel in twee omdat hij de gewoonte heeft om namen zonder hoofdletter te schrijven. En dit registreert het programma niet goed. Maar om dan opeens de complete namen met hoofdletter te schrijven is ook niet nodig. Tussen het invoeren door vermaakte Raymon zich met het vernielen van het plafond in zijn kamer en het kapot maken en laten verdwijnen van de deurklink van zijn kast (dit samen met Carsten). Dit leverde beiden een aso-streepje op. Omdat Carsten het ook nog nodig vond om de slapende D-ers met een kussen te slaan, kwamen beiden op drie en een flinke straf zal morgen volgen. Er wordt een keuze gemaakt tussen afwassen in de mensa, toiletten schoonmaken, de foyer dweilen of een combinatie hiervan.
Het is trouwens een vreemd gezicht dat de jonge Nederlanders zich nauwelijks mengen met de Fransen. Terwijl er ’s avonds beneden allerlei spelletjes te doen zijn, mensen vluggeren in de speelzaal of voetballen op het voetbalveld, zitten de kleintjes binnen DD’s te lezen of aso-streepjes te verzamelen. Ook Bart scoorde er een door het leegspuiten van een flesje deo in de D-kamer.

Ondertussen hebben al meer dan 60 mensen gestemd voor de mr. Bean look-a-like verkiezing. De Nederlanders doen het slecht en staan net als de wielrenners in de achterhoede. Voorlopig staat Thomas du Chateau op de eerste plaats, met vijf stemmen voorsprong op Louis Salles (degene met die grote neus).

Quote van de dag

Raymon: “WC’s schrobben doe ik thuis al, heb je geen leukere straf?”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten