maandag 9 april 2012

Schaakreis naar Saint-Lo

Ook dit jaar organiseer ik weer een reis naar het internationale jeugdschaaktoernooi van Saint-Lo, Normandie. Hieronder de info van de poster als de uitnodigingsbrief.

Schaakreis naar Saint-Lo

-         Internationaal jeugdschaaktoernooi van 7 t/m 14 juli
-         9 ronden Zwitsers in twee niveaugroepen
-         Tegenstanders uit heel Europa
-         Voor spelers van 8 t/m 16 jaar
-         Twee prachtige snelschaaktoernooien
-         Deskundige begeleiding van Stefan Kuipers, Koen Lambrechts, Leonore Braggaar, Brent Burg en Hiddo Zuiderweg
-         Elke dag partijvoorbereiding en analyse
-         Een bezoek aan de invasiestranden van Normandie
-         Elke dag een dagverslag voor het thuisfront
-         Reis per Thalys naar Parijs en met touringcar naar Normandië
-         Overnachting in 2-3-4 persoonskamers in studentenflat direct naast de speelzaal
-         Drie maaltijden per dag
-         Prijs:  € 460,- voor 10 dagen
-         Ouders kunnen mee
-         Informatie: 050-5716807 of superhiddo@hetnet.nl
-         Website: http://echecsaglo.fr/festival2012.htm
Internationaal Jeugdschaaktoernooi van Saint-Lo


Van 7 t/m 14 juli wordt in Saint-Lo (Frankrijk, Normandië) een open Frans jeugdtoernooi van negen ronden gehouden. De afgelopen jaren hebben daar vele Nederlanders aan dit toernooi meegedaan.

Het jeugdtoernooi van Saint-Lô, deel uit makend van een schaakfestival met o.a. ook een meestertoernooi en een volwassentoernoooi, kan een belangrijke schaakervaring zijn. Er worden negen ronden volgens het Zwitserse systeem gespeeld, met een bedenktijd van 90 minuten voor 40 zetten + 30 seconden per zet. Elke dag bereiden we ons voor op de tegenstanders en analyseren we de gespeelde partijen.

De totale groep die naar Saint- afreist kan maximaal bestaan uit 25 spelers. De minimumleeftijd is acht jaar, maximumleeftijd is 16 jaar (geboren in 2004 t/m 1996) Naast ondergetekende zullen Stefan Kuipers, Koen Lambrechts Leonore Braggaar en Brent Burg meegaan als begeleider.

De kosten zijn voor eigen rekening en worden geschat op € 460,- per persoon all in. Zodra bevestigd is dat je mee kunt, wordt gevraagd uiterlijk 25 juni dit bedrag over te maken op Rabobank rekeningnummer 34.18.84.391 t.n.v. H.J. Zuiderweg te Groningen o.v.v. Naam, Saint-Lô 2012. Na afloop wordt een afrekening opgesteld, waarna een x bedrag wordt teruggestort of moet worden bijbetaald.

Het toernooi

Het jeugdtoernooi van st. is voor spelers t/m 20 jaar. Het is altijd sterk bezet, er doen diverse spelers boven de 2300 mee. Het toernooi wordt voor de 14e keer gehouden en maakt deel uit van een groter schaakfestival. De leeftijdsgrens is geboren in of na 1992. Er zijn prijzen voor verschillende leeftijdscategorieën. Voor de wat minder goede spelers is er een jeugdtoernooi voor spelers met een rating tot 1400.

Programma:

Vrijdag 6 juli                          11.30 uur: verzamelen op Rotterdam CS
                                               11.58 uur: vertrek Thalys
                                               14.35 uur: aankomst Gare du Nord; vertrek per bus naar St-Lo
Zaterdag 7 juli                                    1e ronde, 15.30 – 20.30 uur
Zondag 8 juli                          2e ronde, 14.00 – 19.00 uur
Maandag 9 juli                       3e ronde, 09.00 – 14.00 uur
                                               4e ronde, 14.30 – 19.30 uur
Dinsdag 10 juli                       5e ronde, 14.00 – 19.30 uur
Woensdag 11 juli                   6e ronde, 14.00 – 19.30 uur
                                                ’s middags: bustoer naar invasiestranden
Donderdag 12 juli                  7e ronde,   9.30 – 14.30 uur
Vrijdag 13 juli                                    8e ronde, 14.00 – 19.30 uur
                                               ’s avonds vuurwerk kijken
Zaterdag 14 juli                      9e ronde, 09.00 – 14.00 uur
                                               Aansluitend prijsuitreiking
Zondag 15 juli                                    10.00 uur: vertrek per touringcar vanuit Saint-Lô
                                               15.25 uur: vertrek Thalys vanaf Gare du Nord                                                                    18.03 uur: aankomst op Rotterdam CS

Het is een Zwitsers toernooi van 9 ronden. Er wordt één partij per dag gespeeld (op een dag na). Het speeltempo is 90 minuten voor 40 zetten + 30 seconden per zet. Er wordt gespeeld van 14.00 tot maximaal 19.30 uur, behalve zaterdag 9 juli en de laatste dag die om 9.00 uur begint. Op de vrije middag brengen we per bus een bezoekje aan de invasiestranden van 6 juni 1944. Er wordt gespeeld in gymnasium (sporthal) "St-Ghislain" in Saint-Lô.

Internet

Het toernooi wordt tevens op internet aangekondigd op het volgende adres:
Tijdens het toernooi zal geprobeerd worden  op de KNSB-site en Utrechtschaak verslag te doen  van dit toernooi en van de verrichtingen van de Nederlandse spelers. Er wordt geprobeerd dagelijks een verslag vanuit Saint- Lô te mailen naar iedere ouder/trainer/familielid die daarvoor belangstelling heeft. De e-mailadressen kunnen worden doorgegeven bij de opgave.

Het verblijf

De spelers en begeleiders worden ondergebracht in het Lycée Curie, 277 rue de l'Exode, 50000 Saint-Lô, vlak bij de speelzaal. Dit zijn studentenflats. Spelers worden daar ondergebracht in twee- of vierpersoonskamers. Er zijn daar sportfaciliteiten, zoals een voetbalveld, tennisvelden en tafeltennistafels. Er hoeven geen dekens, lakens of slaapzakken te worden meegebracht.

De reis

Er wordt per Thalys en touringcar naar Saint-Lo gereisd. Woensdag 6 juli worden de deelnemers geacht op eigen gelegenheid naar Rotterdam CS te reizen. Vrijdag 15 juli gaan we met dezelfde bus  en trein weer terug naar Rotterdam.

We verzamelen op woensdag 6 juli in de hal van het Centraal Station Rotterdam om 11.30 uur Vertrek is om 11.58 uur vanaf  Rotterdam Centraal Station. De vertrekdatum voor de terugreis vanuit Parijs is vrijdag 15 juli.
Aankomst: 18.00 in Rotterdam Centraal Station

De begeleiding

Er wordt gestreefd naar een begeleider op vijf deelnemers. De begeleiders (op dit moment Hiddo Zuiderweg, Stefan Kuipers, Leonore Braggaar, Koen Lambrechts  en Brent Burg), zullen als begeleider optreden van de groep van maximaal 25 spelers. Zij zijn zowel verantwoordelijk voor de sociale als schaaktechnische begeleiding.
Elke dag wordt er voorbereid op de tegenstander van die dag. De begeleiders hebben de beschikking over een laptop met veel (buitenlandse) jeugdpartijen, waaronder partijen die eerder in Saint Lô, Bagneux  en op het Franse Jeugdkampioenschap zijn gespeeld. Elke partij wordt na afloop geanalyseerd en ingevoerd in de computer.

Meegaan ouders

Er is de mogelijkheid voor ouders om mee te gaan. Bij opgave (of later) kan dit worden vermeld. Hiddo Zuiderweg zal plaatsen reserveren in de studentenflats. De prijs voor het logies bedraagt € 210- per persoon all-in. De busreis is € 100,-. Ter plekke zal af en toe met de begeleiders moeten worden afgerekend voor entree’s e.d. De treinreis moet zelf worden bekostigd.

Openingsrepertoire

Van iedere deelnemer willen we van vooraf  zijn/haar openingsrepertoire weten. Schrijf op wat je speelt met wit (1.e4 of 1.d4)  en wat je doet op 1…c5, 1…c6, 1…d6, 1…d5, 1…e5 en 1…e6. Natuurlijk willen we ook weten wat je met zwart speelt op 1.e4 en 1.d4. Je kunt dit mailen naar Hiddo Zuiderweg, e-mail: superhiddo@hetnet.nl

Het verslag

Na afloop van het toernooi moet iedere deelnemer een verslag schrijven. Dit verslag moet bestaan uit twee gedeelten. Schrijf ten eerste op hoe de week verliep, wat ging er goed, wat ging er minder goed.
Daarnaast dienen twee geanalyseerde partijen onderdeel van het verslag uit te maken. Stuur dat verslag uiterlijk een maand na afloop per e-mail  naar Hiddo Zuiderweg. Totale lengte: minimaal twee A-viertjes. E-mail: superhiddo@hetnet.nl
Verdere aanwijzingen voor het verslag krijg je na afloop van het toernooi.
Alle verslagen en geanalyseerde partijen worden verzameld. Samen met de eindstanden, de mailtjes uit Saint-Lô en alle door de Nederlandse spelers gespeelde partijen (in PGN) krijg je ze terug. Een leuk digitaal boekwerk!

Overige

Een reisverzekering moet door de spelers zelf afgesloten worden.

Vergeet  in elk geval niet mee te nemen:

een geldig paspoort of identiteitskaart
eventueel benodigde medicijnen
een lunchpakket en enige (goed houdbare) kleine etenswaren zoals mueslirepen, sultana’s, koeken
schaakspullen: bord, stukken, eventueel een klok, schaakboeken (je eigen openingen)
zakgeld (de ervaring leert dat € 50,- meer dan voldoende is)
eventueel een kleine attentie voor elke tegenstander (sleutelhanger, pen met opschrift, ansichtkaart met naam en adres, klompjes, enz)
sport- en zwemspullen
één soort goed houdbare ontbijtbeleg (hagelslag, nutella, pindakaas), de Fransen houden niet van ontbijt en gebruiken alleen maar jam (soms daarvan zelfs maar een soort per ontbijt te verkrijgen).

Aanmelding
Stuur een e-mail naar Hiddo Zuiderweg (superhiddo@hetnet.nl) of bel op: 050-5716807. Er kunnen 25 mensen mee, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Sluiting aanmelding: 15 juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten