maandag 4 juli 2011

De Kampioenen opnieuw kampioen voetbalschaak

Het 2e schaakvoetbaltoernooi voor de jeugd is opnieuw gewonnen door de Kampioenen. Het team was ten opzichte van vorig jaar iets sterker geworden: Ingmar van der Schuur verving een schoolschaker. De andere leden van het team waren Jorn Veenstra, Tom Hermes en Tom Stomphorst. 

De kampioenen wonnen al hun voetbal- en schaakmatches in de poule en lieten de Sweachster Boys (een voor een Groninger niet uit te spreken naam) vijf punten achter zich. In de finale was een ander Fries team, de S-pionnen, de tegenstander. Ook hier werd twee keer van gewonnen.
De B-poule was een stuk spannender dan de A-poule. De Beesten stonden lange tijd twee punten achter op de S-pionnen, maar in de slotronde versloegen de Counterpionnen (met de topscorer van het voetbalgedeelte Joost Glade in de gelederen) de S-pionnen bij het voetballen, waardoor op doelsaldo (slechts een puntje verschil) de S-pionnen naar de finale gingen. De Beesten versloegen in de strijd om de 3e en 4e plaats de Sweachster Boys.
Na afloop van het toernooi kon iedereen een prijs van de grote grabbeltafel graaien.

De 12 deelnemende teams uit Friesland, en Groningen, met spelers van Gorredijk, Ten Boer, Staunton en SC Groningen en enige ex- en schoolschakers, werden onderverdeeld in twee poules. Iedereen speelde vijf voetbalwedstrijden en vijf schaakwedstrijden tegen elkaar. Daarna werden er finalewedstrijden gespeeld om de eindstand te kunnen bepalen. Het weer was een stuk aangenamer dan vorig jaar: nog geen 20 graden, maar wel droog, waardoor het ook in de kantine een stuk aangenamer toeven was. De voetbalwedstrijden waren ingekort tot 10 minuten, wat het fysiek iets makkelijker maakte. Het speeltempo bij het schaken was 2 x 10 minuten.

Het toernooi verliep uitstekend: een gezellige sfeer, slechts een licht geblesseerde op het voetbalveld, goed weer. De samenwerking met VV Mammio was opnieuw uitstekend. Verder dank aan de scheidsrechters bij het voetballen: Casper Rupert en Kiran Soerdjan alsmede enige ouders die invielen.

Eindstand Poule A:                                           Eindstand Poule B:

1. Kampioenen       5-20      1. S-Pionnen          5-16
2. Sweachster Boys  5-15      2. Beesten            5-16
3. Boerenboys       5-8       3. Counterpionnen     5-13
4. Dribbelkoningen  5-7       4. Promotieveld       5-10
5. Lopers           5-7       5. FC Magic Schaken   5-3
6. Veldheer         5-3       6. Pettefletvogels    5-1

Eindstand toernooi

  1. Kampioenen
  2. S-Pionnen
  3. Beesten
  4. Sweachster Boys
  5. Counterpionnen
  6. Boerenboys
  7. Dribbelkoningen
  8. Promotieveld
  9. Lopers
10. FC Magic Schaken
11. Veldheer
12. Pettefletvogels

Later nog foto's van dit evenement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten